ArcelorMittal otpušta 300 radnika u Prijedoru

N.N.

PRIJEDOR - Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru, ArcelorMittal Prijedor je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje željezne rude sa 1,5 na 1,0 milion tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom periodu, navodi se u saopštenju ime ArcelorMittal Europe tima za komunikacije.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Objektivno

DNS kadar drzi zeljeznice, a zeljeznice ce ovim potezom ostatii bez najveceg dijela svojih prihoda, jer ce Mittal rudu uvoziti preko Ploca i koristiti zeljeznice federacije.

Objektivno

Dodik je udario na Pavic svim raspolozivm sredstvima. Izbacio DNS sa skoro svih vaznih funkcija, napravio koaliciju u Prijedoru sa sds-om, sda... i nije htio prodati Ljubiju Mittalu, pa sad ovi otpustaju radnike.

zbogomteroristi

Sad oni sto su se bunili protiv prodaje rudnika Izraelcima neka fino daju plate ovim ljudima. Ili mogu da odu na BNTV da kazu kako oni nisu bili protiv te prodaje. Fabrika lazi radi punom parom.

Miki.cc28

Poslovanje sa predumišljajem.