Privreda

Business Club Banjaluka organizovao druženje privrednika

Business Club Banjaluka organizovao druženje privrednika
Foto: N.N. | Business Club Banjaluka organizovao druženje privrednika

BANJALUKA - Brojni privrednici, predstavnici opštinskih vlasti šire banjalučke regije i predstavnici stranih zemalja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini okupili su se u utorak uveče u kafeu "Citadela" u organizaciji Business Cluba Banjaluka kako bi sumirali utiske poslovne godine koja je na izmaku.

Druženje je imalo i humanu misiju, jer je, pored privrednih tema, Business Club u okviru svojih društvenih aktivnosti prikupio sredstva za kupovinu digitalnog logopedskog aparata, koji je doniran Udruženju za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti" Banjaluka.

"Briga i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije jeste dio našeg svakodnevnog poslovanja, stoga članovi Kluba veoma vode računa o svim aspektima svakodnevice koja nas okružuje i odlučuje biti vrlo aktivna u tome", rekao je Branko Kecman, predsjednik Kluba.

On je istakao da je Business Club s ukupnim prihodima od 720 miliona KM, preko pet hiljada zaposlenih i dobiti od 60 miliona KM jedno od najvećih u zemlji, ali i u regiji.

"Osnovni ciljevi Kluba su povećanje privredne aktivnosti, povezivanje kompanija članica Kluba, širenje znanja u upravljanju, podsticanje humanitarnih aktivnosti i mijenjanje slike u društvu o preduzetnicima i poslovnim ljudima", istakao je Kecman.

Kako nam je rekao, rezultati pokazuju kako su privrednici okupljeni u Business Club ove godine ostvarili rast od deset odsto po pitanju dobiti, prihoda i zaposlenih, a slično se očekuje i u narednoj godini.

To su sve zdrave privatne kompanije koje nisu zadužene i koje imaju jasan plan, viziju i budućnost", kazao je Kecman.

Privrednici i poslodavci koji su bili na druženju su poručili kako mnogo očekuju od memoranduma koji su potpisali Vlada RS i poslodavci, a koji predviđa smanjenje poreskog opterećenja na plate radnika. Stav Business Cluba je da se taj novac usmjeri na njihovo povećanje kako bi se koliko-toliko smanjio odliv radne snage.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i Morin Kormak, ambasador SAD u BiH, kao i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije