Privreda

Erbas dolazi na beogradski Sajam naoružanja i vojne opreme

Erbas dolazi na beogradski Sajam naoružanja i vojne opreme
Foto: Tanjug/AP | Erbas dolazi na beogradski Sajam naoružanja i vojne opreme

BEOGRAD - Kompanija Erbas učestvovaće na devetom međunarodnom Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji će se održati u Beogradu od 25. do 27. juna.

Posjetioci Erbasove statične izložbe na sajmu "Partner 2019" moći će da vide izbliza novi isprobani i testirani laki dvomotorni helikopter H145M koji je isporučen Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazdušnoj odbrani Vojske Srbije, saopšteno je danas iz te kompanije.

Helikopter H145M, opremljen HForce sistemom za upravljanje naoružanjem, nedavno je uspješno testiran za upotrebu sa nevođenim i vođenim naoružanjem vazduh-zemlja i vazduh-vazduh neposredno pred isporuku Srbiji, podsećaju iz Erbasa.

Srbija je ujedno i prvi kupac helikoptera opremljenog ovim borbenim sistemom.

Srbija i Erbas trenutno iza sebe imaju izuzetno uspješno četvorogodišnje partnerstvo.

"Naši srpski klijenti su poklonili povjerenje Erbasu i njegovim proizvodima dva puta od 2015. godine, naručivši devet helikoptera H145M u 2016. godini i tri helikoptera H215 u 2018. godini", navodi se u saopštenju.

Dodaje se takođe da nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" danas leti sa ukupno 11 Erbasovih aviona.

"Erbas podržava i unapređuje aspiracije srpske vazduhoplovne industrije i smatra državu Srbiju za svog dugoročnog industrijskog partnera", poručuje najveći evropski proizvođač aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije