Gorivo u BiH prvi put skuplje nego u Hrvatskoj

Dragan Sladojević

​BANJALUKA, SARAJEVO - Gorivo u Hrvatskoj, čiji su vozači godinama unazad dolazili u BiH da natoče rezervoare, prvi put je jeftinije nego na našim benzinskim pumpama, što stručnjaci ocjenjuju nezapamćenim paradoksom, te još jednom podvlače da bh. trgovci naftnih derivata treba drastično da snize cijene.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

np63

Evo prilike da bojkotujemo kupovinu goriva kako bi natjerali naftni lobi da spusti bezobrazno visoke cijene goriva. Pa oni zavise od nas potrošača. Smatram da bi jedan sveopšti poziv na bojkot kupovine goriva itekako pomogao da naftaši konačno shvate da je u njihovom vlastitom interesu da cijena goriva u ovom trenutku bude ispod dvije marke.

sasas

U Prnjavoru je cijena i dizela i benzina po 1,60 KM što je najjeftinije u Srpskoj. A cijena plina 1,09 KM što je preskupo. Plin bi hitno trebao ići ispod 0,90 KM.