Privreda

IRBRS na konferenciji direktora Evropske asocijacije javnih banaka u Briselu

IRBRS na konferenciji direktora Evropske asocijacije javnih banaka u Briselu
Foto: Ustupljena fotografija | IRBRS na konferenciji direktora Evropske asocijacije javnih banaka u Briselu

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske koju čine članovi Uprave Banke, u sklopu posjete Briselu i nastavka aktivnosti na promociji potencijala Republike Srpske, učestvuje na dvodnevnoj konferenciji direktora razvojnih banaka, članica Evropske asocijacije javnih banaka (EAPB) koja se danas i sutra održava u Briselu.

Na konferenciji će biti predstavljen izvještaj o radu i aktivnostima Evropske asocijacije javnih banaka, kao i rezultati rada banaka članica. Planirano je da se razgovara i o makroekonomskom uticaju aktuelnih globalnih dešavanja (situacija u Ukrajini, klimatske promjene, inflatorni pritisci i slično) na stabilnost i superviziju bankarskog sektora.

Evropska asocijacija javnih banaka okuplja nacionalne i regionalne javne finansijske institucije. Trenutno broji oko 100 članica iz različitih evropskih zemalja, sa tržišnim udjelom od oko 15 odsto. Osnovne aktivnosti Udruženja tiču se lobiranja evropskih institucija prema Evropskoj uniji, razmjene iskustava i informacija te podsticanja na saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije