Privreda

Otvoren hotel Marriott u Banjaluci

Otvoren hotel Marriott u Banjaluci
Foto: Srna | Otvoren hotel Marriott u Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras otvoren hotel "Courtyard by Marriott", najvećeg svjetskog hotelskog brenda, sa četiri zvjezdice i 118 savremeno opremljenih soba.

Hotel su svečano otvorili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vlasnik hotela "Courtyard by Marriott" Mišo Kuzmanović.

Ovaj prvi brendirani hotel u Srpskoj ima višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa više od 100 mjesta, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca.

Dodik je nakon svečanog otvaranja rekao da su Banjaluka i cijela Republika Srpska u intenzivnom razvoju, ističući da je zadatak vlasti da širi i razvija infrastrukturu, a na privatnom sektoru da gradi ovakve objekte.

"Vjerujem da ovo nije jedini objekat i da će ih biti još. To znači da će Banjaluka biti zanimljiva i drugim brendovima da se pojave na ovom tržištu", istakao je Dodik.

Dodik je zahvalio porodici Kuzmanović za realizaciju ovog projekta u Banjaluci, jer će time najveći grad Srpske biti prepoznatljiv na internacionalnom planu.

Cvijanovićeva je rekla da je Banjaluka već prepoznata po svojoj velikoj, značajnoj i bogatoj turističkoj ponudi, kao i da obiluje brojnim kulturnim događajima i manifestacijama.

"Banjaluka zaslužuje da ima jedan ovakav objekat - svjetski brend, koji će cijelu Republiku Srpsku učiniti dostupnijom i vidljivijom svim potencijalnim gostima", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je poželjela mnogo poslovnog uspjeha vlasnicima hotela, razvoj svakog dijela Republike Srpske i saradnju sa privatnim sektorom na sličnim dobrim aranžmanima u korist svih.

Radojičić je rekao da se Banjaluka želi pozicionirati kao regionalni centar, da zato mora imati vrhunsku ponudu i takmičiti se, te da je danas dobila jedan vrhunski sadržaj u hotelijerstvu.

On je rekao da će grad Banjaluka nastaviti da podstiče dovođenje što većeg broja gostiju u grad zajedno sa hotelom "Courtyard by Marriott".

Kuzmanović je rekao da je "Courtyard by Marriott" prvi izgrađeni brendirani hotel u Banjaluci i Republici Srpskoj, ističući da je ovo najveća promocija grada Banjaluke i Republike Srpske.

"Ovaj hotel je jedan od prvih brendiranih koji je orijentisan prema poslovnim korisnicima, posvećen je pružanju najbolje hotelske usluge", naveo je Kuzmanović.

On je rekao da je Meriot internešenel najveći svjetski hotelski lanac sa oko 7.000 hotela u 131 zemlji.

Kuzmanović je rekao da će sutra na više od 130 miliona mejl adresa otići informacija da je u Banjaluci, u Republici Srpskoj počeo sa radom hotel "Courtyard by Marriott ".

Svečanom otvaranju ovog objekta prisustvovali su i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, predstavnici gradske i republičke turističke organizacije.

Najveći svjetski hotelski brend Meriot internešnel i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela u Banjaluci.

Meriot je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije