Privreda

Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava
Foto: Ilustracija | Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

BANJALUKA - Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća saopštila je da je otvoren treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava "Čelendž fonda" za inovativne poslovne ideje.

Sredstva u iznosu od tri miliona evra namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja BiH i Švedske, kao i startapovima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startapa, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 evra, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 evra.

Aplikanti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50 odsto ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma - inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze na sajtu www.c2c.ba, a rok za podnošenje ističe u ponoć 17. decembra.

"Čelendž fond" uspostavljen je u okviru projekta "Čelendž to čejndž" koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Ovaj projekat kroz četiri godine sprovode Sarajevska regionalna razvojna agencija "SERDA" i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a partner je i region Ostergotland, istočna Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije