Privreda

"Power China" i "Fortis grupa" spremne da ulažu u RS

"Power China" i "Fortis grupa" spremne da ulažu u RS
Foto: Vlada RS | "Power China" i "Fortis grupa" spremne da ulažu u RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa predstavnicima kompanija "PowerChina" i "Fortis grupe", i tom prilikom je iskazana spremnost i opredjeljenje da navedene kompanije ulažu u Republici Srpskoj u oblasti građevinarstva i u elektrosektoru.

Na sastanku su iskazali opredjeljenje da na partnerskim odnosima kompanije "Power China" i "Fortis grupa" zajednički ulažu u izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju cementa na području opštine Novi Grad.

Višković je istakae da će Vlada podržati svaku dobru inicijativu i podržati investicije koje omogućavaju razvoj i nova radna mjesta.

Po pitanju iskazanog interesa za izgradnju fabrike cementa u Novom Gradu, predsjednik Vlade se zahvalio kineskim i domaćim investitorima na iskazanom interesovanju za ulaganje u Republiku Srpsku i istakao da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za saradnju sa svima koji u njoj vide ravnopravnog partnera.

Kada je riječ o fabrici cementa u Novom Gradu, Višković je istakao da se prilikom izgradnje, kao i u toku pokretanja i odvijanja proizvodnje, moraju poštovati svi standardi zaštite i očuvanja životne sredine, te je naglasio da investitori  u Republici Srpskoj, kada je riječ o ovom projektu, imaju resurse, razvijenu putnu i saobraćajnu infrastrukturu, te sigurno tržište.

Kineska kompanija "Power China" je prisutna na prostoru BiH i regiona, kroz partnerski odnos sa domaćim i stranim investitorima, posebno u poslovima na izgradnji autoputeva i solarnih i hidro elektrana. Sastanku su prisustvovali generalni direktor "Power China" za BiH Li Zidong i komercijalni direktor Ji Lankvi, predsjednik uprave "Fortis grupe" Dragan Čorokalo i finansijski direktor "Fortis grupe" Mile Janjić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije