"Sankcije protiv Rusije prilika za nove ekonomske veze"

Tanjug

BANGKOK - Sankcije protiv Rusije otvaraju mogućnost da brojne države uđu na rusko tržište i popune upražnjene trgovinske niše, a među takvim zemljama je i Tajland, izjavio je ruski ministar ekonomskog razvoja Maksim Rešetnjikov.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

laajic

Vidjećemo kako će taj dio svijeta da zamijeni kupovnu moć "EU", SAD i ostalih zemalja na tzv. "Zapadu". Po stanovništvu ovaj dio ("Zapad") je manji, ali po kupovnoj moći je daleko veći dio svijeta. Da neće slučajno "Južna Amerika", "Afrika" i dio "Azije" da troše kao ove zemlje?! Davaćete Kini i Indiji samo da prodate, a oni će da određuju cijenu koju će da plate, jer neće biti konkurencije. I ima da pitate, da li imaju još koji zahtjev. Rusija postaje "vazal" i slugan Kine. "Ispovstava" Kine za jeftine resurse. Kina će da se razvija u tom dijelu svijeta (još više), a narod u Rusiji (koji ostane i ne bude otišao na "Zapad") - će biti i jeftina radna snaga za Kinu (pored jeftinih resursa). Taman da im "čistite klozete", po "Pekingu" i "Šangaju" - a, nakon posla idete zajedno na ručak (pohovani šišmiš, zmija i slično - slična je to kultura stvarno). Rusija više neće biti ni regionalna sila. Tužno, ali istinito. Da jedan čovjek (Putin), koji je od 2000. godine - svake godine bio "među 3 najveća državnika", bude ovolika budala i vrati Rusiju 20 - 30 godina nazad?! Umjesto da "diplomatijom" i "mekom moći" širi uticaj Rusije i pokaže alternativu, pa da ljudi imaju izbor (tako i u Ukrajini, svakako), on pokaže da je gori od ovih protiv kojih je (ko biva). Idiot.