Privreda

"Srpska – Republika mogućnosti" ističe potencijale za investiranje

"Srpska – Republika mogućnosti" ističe potencijale za investiranje
Foto: Screenshot/YouTube | "Srpska – Republika mogućnosti" ističe potencijale za investiranje u RS

BANJALUKA – Ministarstvo privrede i preduzetništva RS je u prethodnom periodu pokrenulo nekoliko značajnih aktivnosti koje imaju za cilj privlačenje investitora za ulaganje u različite privredne sektore.

Kako su naveli, Strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske, uprkos pojavi i širenju virusa korona i proglašenja pandemije, je stvaranje povoljnih uslova za investicije kao jednu od ključnih razvojnih politika.

Кao dio šire kampanje realizovani su promotivni video spot i prateća brošura, redizajniran je veb sajt namijenjen stranim investitorima, te su osmišljeni i kreirani slogan, logotip i druga idejna rješenja koji se koriste u svrhu promocije privrednih potencijala Republike Srpske.

"U cilju privlačenja stranih investitora i promocije poslovnog ambijenta osmišljen je slogan 'Srpska – Republika mogućnosti' koji ističe sve potencijale, investicione mogućnosti i komparativne prednosti za direktne strane investicije u Republiku Srpsku", saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS.

Promotivni video spot pod nazivom "Srpska – Republika mogućnosti", prikazuje najznačajnije karakteristike Republike Srpske, kao i brojne prednosti za ulaganje među kojima su prirodni potencijali, industrijski resursi, geografski položaj i saobraćajna povezanost.

Video spot, dostupan na YouTube kanalu Ministarstva privrede i preduzetništva, je preveden na engleski, ruski i njemački jezik, te dostavljen svim predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, kako bi se investicioni potencijali približili stranim investitorima, ali i građanima Republike Srpske u dijaspori, naveli su iz Ministarstva.

Video spot prati i istoimena promotivna brošura u kojoj je u pisanoj formi i na ilustrovan način predstavljena Republika Srpska, kao i sve pogodnosti koje se nude investitorima. Brošura je prevedena na engleski jezik i ruski jezik, te je prvenstveno namijenjena predstavljanju Srpske na sajmovima, privrednim forumima i sličnim događajima u inostranstvu.

Internet portal namijenjen investitorima http://investsrpska.vladars.net/ je redizajniran i tehnički unaprijeđen, te predstavlja mjesto gdje je na jednostavan način moguće pronaći tačne i pravovremene informacije o važećoj pravnoj legislativi, investicionim projektima, sektorima za ulaganje sa najvećim komparativnim prednostima, kao i drugim informacijama od značaja za potencijalne investitore.

Gotovo sve aktivnosti finansirane su iz donatorskih sredstava, a projekat je najvećim dijelom podržan od Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice Grupacije Svjetske banke iz Projekta poboljšanja poslovnog okruženja, koji se realizuje uz finansisjku podršku Ambasade Velike Britanije.

Predstavljanje Republike Srpske i promocija njenih investicionih potencijala je kontinuirana aktivnost koju će Ministarstvo privrede i preduzetništva, u saradnji sa drugim ministarstvima Vlade Republike Srpske, realizovati i u budućnosti.

"Promocija potencijala Republike Srpske za privlačenje investitora biće od izuzetnog značaja u periodu nakon pandemije virusa korona, kada će se promotivna kampanja intenzivirati s obzirim da postoji realna mogućnost za povećan interes investitora u prostor jugoistične Evrope", saopšteno je iz Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije