Svijetu prijeti nestašica metala kojeg na granici BiH i Srbije ima u izobilju

N.N.

Na globalnom tržištu uskoro bi moglo da dođe do velike nestašice litijuma, ključne komponente u proizvodnji baterija.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Da li to znaci da u Srbiji i u BiH nema zakona o objavljivanju povjerljivi podataka drzave? A ako ima, zbog ovakvog objavljivanja neko bi morao da snosi odgovornost, jer ovdje se radi o podacima prirodnog bogatstva koje je vlasnistvo pominutih drzava a ne pojedinaca. Ovakve izjave ugrozavaju mir i bezbijednost u drzavama, zbok mogucnosti da se to opljacka ili pojedinci primoraju da ta prirodna bogatstva prodaju po ne realnoj cijeni, samo da zivu glavu sacuvaju ili samo da im se djeca skoluju u inostranstv pa da naslede svoje pretke i ostanu na vlasti.
Ne smije se zaboraviti, da Sadam Husein nije objesen jer je u Iraku bila diktatura, da su hiljade neduzni gradjana iraka pobijeni, hoiljade protjerani, hiljade su invalidi i sve to zbog znacajnog nalazista kvalitetne nafte. Ako vec nesto ima to mora da se iskoristava u korist svih gradjana pomenutih drzava, pod strogom tajnom, kolicine, mjostu nalaza, nacinu proizvodnje kako bi se time ostvarila realna cijena proizvodnje. Srbija i BiH mogu same da proizvode baterije, posto imaju sirovine za to i time mogu da budu konkurentnije drugim proizvodjacima koji moraju da kupe i sirovinu za proizvodnju baterija. To bi dovelo do veceg broja zaposljavanja naroda u drzavi, koji bi opet uplacivali porez na zaradu, penziono i zdravstveno osiguranje i pridonosili razvoju privrede i drustva.
U koliko se sve to dadne nekom strancu za saku dolara i da bi se pojedincima djeca skolovala u inostranstvu, to bi bila pljacka prirodnih bogatstava narodu pomenutih drzava. To se ne smije dozvoliti!

sasas

Cijena auto-plina u Hrvatskoj je 3,5 kuna ili 0,89 KM. Kod nas je još uvjek preko 1KM. To nikad nije bilo. Čisti bezobrazluk