Privreda

Tegeltija sa potpredsjednicom EIB o projektima i strateškim prioritetima

Tegeltija sa potpredsjednicom EIB o projektima i strateškim prioritetima
Foto: Savjet ministara BiH | Tegeltija sa potpredsjednicom EIB-a o projektima i strateškim prioritetima

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa potpredsjednicom Evropske investicione banke (EIB) Ljiljanom Pavlovom o projektima čija je realizacija u toku.

Osim toga, Tegeltija i Pavlova su razgovarali i o strateškim prioritetima BiH i budućim aktivnostima ove finansijske organizacije kada je u pitanju podrška implementaciji projekata u okviru novog Investicionog okvira EU za Zapadni Balkan.

Tegeltija je istakao važnost ulaganja u privredu, da bi se sačuvala postojeća i omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, te ukazao na potrebu nastavka realizacije infrastrukturnih projekata koji su od značaja za bolju povezanost BiH sa ostatkom regiona i Evrope u cijelosti.

Sagovornici su zajednički naglasili značaj dosadašnjih ulaganja u zdravstveni sektor u BiH koje se pokazalo kao opravdano i potrebno u uslovima pandemije.

Tegeltija je zahvalio predstavnicima EIB-a na dosadašnjoj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije