Privreda

Pratite nas na Google news

Ukrajina i MMF postigli dogovor o novom programu od 5,5 milijardi $

Ukrajina i MMF postigli dogovor o novom programu od 5,5 milijardi $
Foto: Ilustracija | Ukrajina i MMF postigli dogovor o novom programu vrijednom 5,5 milijardi dolara
Anadolija

KIJEV – Vlasti Ukrajine postigle su dogovor s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom programu od 5,5 milijardi dolara za pomoć za ekonomski razvoj i reforme u toj zemlji.

Dogovor je načelno postignut tokom telefonskog razgovora ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i izvršne direktorice MMF-a Kristine Georgieve.

Sadržaj sporazuma treba dobiti odobrenje rukovodstvo MMF-a, a nisu otkriveni detalji o utrošku novca tokom trogodišnjeg programa.

Zelenski je u pisanom saopštenju naveo da će novi program s MMF-om ubrzati ekonomski rast i provedbu reformi i borbe protiv korupcije u Ukrajini, što su bile okosnice njegove prediznorne kampanje na proljeće.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije