Privreda

Uspješno poslovanje Perutnine Ptuj: Korona nije zaustavila investicije

Uspješno poslovanje Perutnine Ptuj: Korona nije zaustavila investicije
Foto: N.N. | Uspješno poslovanje "Perutnine Ptuj": Korona nije zaustavila investicije

Uprkos pandemiji, u "Perutnini Ptuj" se završavaju dvije veće investicije. Kao lokalni proizvođač, "Perutnina Ptuj" ulaže u povećanje proizvodnih kapaciteta i prečišćavanje otpadnih voda.

Pozitivni uticaj ulaganja odražava se i u lokalnim okruženjima u kojima djeluje i zapošljava 623 ljudi.

"Perutnina Ptuj" u 2020. godini ulaže četiri miliona KM u nove proizvodne kapacitete za proizvodnju pilećeg mesa.

Veći dio investicije predstavlja ulaganje u novi rashladni tunel za hlađenje pilećih trupova i skladište repromaterijala.

 "Najznačajnije dobiti od projekta ogledaju se u povećanju obima proizvodnje, poboljšanju kvaliteta i roka održivosti mesa, stvaranju uslova za rentabilniju proizvodnju i ispunjavanju uslova za dobijanje izvozne dozvole za zemlje EU. Tehnički prijem i zvanično puštanje u proizvodnju očekuje se najkasnije u roku mjesec dana, što zavisi od trenutne bezbjednosne situacije", istakao je Mladen Andrić, direktor. Druga značajna investicija odnosi se na prečistač otpadnih voda. "Svjesni smo da našim poslovanjem utičemo na okolinu u lokalnim zajednicama gdje djelujemo. Zato ulažemo i gradimo novi dio prečistača otpadnih voda sa mehaničkohemijskim tretmanom koji će funkcionisati zajedno sa postojećim biološkim prečistačem", dodao je Andrić. Građevinski radovi započeti su u februaru ove godine, a montaža opreme planirana je za drugi dio juna ove godine. Ukupna vrijednost investicije je oko 1,5 miliona KM.

U svojim proizvodnim objektima "Perutnina Ptuj" je u prošloj godini proizvela više od 20.000 tona proizvoda, koje su plasirali na tržište širom BiH i ostvarili rast prihoda od 10 odsto, kao i rast dobiti od 12 odsto. Rezultat je odraz angažmana 623 zaposlena, kojima su u 2019. uspjeli podići plate u prosjeku za 10 odsto. Kao sastavni dio bosanskohercegovačke prehrambene industrije "Perutnina Ptuj" i u vrijeme epidemije virusa korona osigurava neprekidno snabdijevanje potrošača svojim proizvodima. Uz stroge preventivne mjere koje dnevno izvode, podigli su i mikrobiološku sigurnost u proizvodnji, logistici, kao i kod svih zaposlenih na najviši nivo. U vrijeme epidemije to im je uz kontinuitet i održivost proizvodnje najbitnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije