Privreda

Pratite nas na Google news

Vlada RS utvrdila Prijedlog o zaduživanju za 22.400.000 evra

Vlada RS utvrdila Prijedlog o zaduživanju za 22.400.000 evra
Foto: Vlada RS | Vlada RS prihvatila Prijedlog o zaduživanju za 22.400.000 evra
N.N.

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske u iznosu od 22.400.000 evra kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Ovo zaduženje je predviđeno za Projekat oporavka i podrške poslovnim subjektima.

"Cilj Projekta je podrška likvidnosti i oporavku poslovnih subjekata pogođenih posljedicama pandemije COVID 19, kroz kvalitetniji pristup dugoročnom finansiranju kao i prilagođavanje novim, izmijenjenim uslovima rada kroz digitalizaciju i usvajanje novih tehnologija", saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku  o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava, kojom se daje saglasnost Ministarstvu uprave i lokalne samouprave na Plan utroška sredstava za period 1. januar – 31. decembar 2020. godine, humanitarnom društvu "Kolo srpskih sestara", u iznosu od 41.000 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku  o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava kojom se daje saglasnost Ministarstvu uprave i lokalne samouprave na Plan utroška sredstava za period 1. januar – 31. decembar 2020. godine, dobrotvornim društvima "Merhamet" u Republici Srpskoj, u iznosu od 62.000 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku  o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava kojom se daje saglasnost Ministarstvu uprave i lokalne samouprave na Plan utroška sredstava za period 1. januar – 31. decembar 2020. godine, za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata, u iznosu od 50.500 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Republičkoj upravi civilne zaštite, za period 01.01. – 31.12.2020. godine, u iznosu od 300.000 KM.

Opština Kostajnica je među pogođenim lokalnim zajednicama nedavnog zemljotresa, koji se osjetio i na području Republike Srpske.

Ova sredstva će se utrošiti za hitnu nabavku vatrogasno spasilačke opreme i na sredstva za potrebe vatrogasno-spasilačke jedinice Opštine Kostajnica, a s ciljem poboljšanja spremnosti u slučaju ove i drugih opasnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije