Za novčane doznake iz inostranstva plaća se porez od 10 odsto

N.N.

BANJALUKA - Ako vam rođak iz inostranstva pošalje 100 maraka, Poreskoj upravi Republike Srpske dužni ste 10. Kazna za nepoštovanje ovog zakona u rasponu je od 500 do 1500 maraka. Trenutni propisi ne razlikuju pomoć porodici od naknada za obavljen posao putem interneta.

Vrati na vijest

Komentari 7

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Murat kàrić

»...pitaš li se kako li je sada kod Goražda i kod Višegrada, oj Àlica tvoju li ti sliku, đe su sada zelene beretke u Zvorniku...

Gog

Za 100 maraka tih dobitnih deviza platice i tako vec PDV za drzavu, ali malo lopovima.
Vlast konacno otkriva pravo lice. Sve hoce da otmu i sad i ovoj sirotinji sto nema posla , ali na srecu ima rodjaka koji je otisao trbuhom za kruhom i hoce da pomogne rodjacku /bratsku sirotinju.
Cinizam, lopoluk, otimanje je na sceni.
Vole oni redove pred ambasadama, jer to ce mozda donijeti devize, a domaca vlast ce ih skunuti sa biroa i voditi u statistici kao porast zaposljavanja. Otimanje i zastrasivanje na sve strane u BiH.

Velja

To su sve Evropski propisi jer ako želiš u EU moraš ispoš je i ovdje u Evropi, razlika je samo što taj novac koji ti je uplaćen na račun banka prijavljuje poreskoj upravi kao zaradu.

Aco.bc33

Ovi nisu normalni. Deset posto poreza jadniku koga vlast svojim neradom drzi nezaposlenog pa mu uzimaju kad mu rodjak posalje pomoc iz inostranstva.

Varadero

Jbg narode,malo stegni kais! Puno zvanica,veliki sator pa patriarh na slavi....a sve kosta!! Al zaboravljaju da ničija nije do zore sjala.

Jednostavno naški

Svi članovi porodice nezaposleni. Obilaze Biro za zapošljavanje, šalju molbe, posla nema. Ne pripadaju vladajućim misliocima, "vrata svuda zatvorena". Dijete, akademski obrazovano, nezaposleno također odlazi u Njemačku. Da ne bi vrijeme gubilo čekajuči autobus , da po vozaču pošalje kovertu, čini to legalno, putem Banke ili brzom poštom. Roditelji s tim novcem plaćaju komunalije i nekako preživljavaju. E, sada će za doznaku u iznosu od 1000 KM, "pljunuti" 100 KM. Nema mesa, nema voća taj put, platiće porez i poslati poruku djetetu - vodi i nas odavde. Ko je ovom odlukom profitirao? Kratkoročno državni teror, a dugoročno - niko. Zar je voda do grla došla? Oni koji prevoze pare u autima, kojima se uzimaju na granici velike količine deviza ti ne plaćaju ništa? Ili je za njih sve unaprijed plaćeno i rezervisano?

mdc-milomir

To nije poreska uprava, to su pljackasi.