Zbog kvota nema interesa za biogasne elektrane

Dejan Tovilović

BANJALUKA - BiH ima veliki potencijal u proizvodnji električne energije putem biogasnih postrojenja, ali neuređeno pitanje podsticaja tjera investitore i ne dozvoljava ovoj oblasti da se razvija, tako da je u pogonu tek jedan takav objekat, i to u Šamcu.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Jednostavno naški

Jednostavno, ni ovaj "posao vijeka" neće završiti sudskim epilogom. A i što bi? IRB i Republika Srpska imaju toliko novca da to neće na ukupan život rukovodne garniture uopšte utjecati, reći će sveznajuća premijerka. Da je samo ovaj krediti sumnjim bilo bi super. Novac potražite, savjetujem vam ne u "Alumni" nego negdje na drugom mjestu! Preživjeće ovaj narod jer - odlazi!