Tržište

Arapi u Hrvatskoj grade "Novi Zagreb" vrijedan pola milijarde evra

Arapi u Hrvatskoj grade "Novi Zagreb" vrijedan pola milijarde evra
Foto: N.N. | Arapi u Hrvatskoj grade "Novi zagreb" vrijedan pola milijarde evra

​Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi da gradi novi grad unutar Zagreba. I to na prostoru od 1,1 milion kvadrata između rijeke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona evra, piše Jutarnji list.

To proizlazi iz javnog poziva koji je juče Gradska uprava uputila potencijalnim investitorima za učestvovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu", kojem je cilj obnova tog prostora u “novo inovativno gradsko područje, mješovitih i raznovrsnih namjena, koje bi raznolikom ponudom i novim konceptom unaprijedilo kvalitet života stanovnika, postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba”, prenosi Jutarnji list.

Riječ je o možda najatraktivnijoj parceli gradskog vlasništva koju trenutno zauzimaju Zagrebački velesajam, hipodrom i fudbalski teren koje koristi NK Lokomotiva, a za koju Bandić i njegovi bliski saradnici veruju da će novom gradnjom postati još privlačnija građanima, turistima i poslovnim subjektima.

U samom gradu tokom prošle godine održano je nekoliko sastanaka s investitorima s Bliskog istoka koji su tražili lokacije za veće investicije, a kao jedan od predloga koji se našao na stolu bio je onaj koji se gradi u glavnom gradu Srbije – Beograd na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije