Tržište

Milion noćenja gostiju iz Srbije i BiH u Herceg Novom

Milion noćenja gostiju iz Srbije i BiH u Herceg Novom
Foto: Ilustracija | Milion noćenja gostiju iz Srbije i BiH u Herceg Novom

Ovog ljeta na Hercegnovskoj rivijeri prijavljen je boravak gotovo 120.000 gostiju iz Srbije i BIH koji su zajedno ostvarili više od milion noćenja, navodi se informaciji koju je Tanjug dobio od Turističke organizacije Herceg Novog.

Gostiju iz Srbije na ovom dijelu obale od 1. juna do 28. avgusta bilo je nepunih 60.000 a ostvarili su više od 630.000 noćenja, navodi se u informaciji, i dodaje kako kao i gosti iz BIH oni najčešće biraju privatni smještaj - domaćinstva.

Po broju gostiju u privatnom smeštaju na Hercegnovskoj obali posle građana Srbije i BiH su Rusi, Poljaci, Nijemci, Mađari i Ukrajinci, dok u hotelima, motelima i pansionima najviše ima gostiju iz Nijemačke, Francuske i Švedske.

Evidentirano je smanjenje broja gostiju iz Srbije i BiH, ali i povećanje broja nocenja turista iz tih zemalja, saopštili su iz turističke organizacije.

Posljednje nedjelje avgusta u svim vrstama smještaja na ovom dijelu jadranske obale boravio je više od 33.000 gostiju što je 15 procenata više nego u istom periodu prošle godine, saopštili su iz Turističke organizacije Herceg Novog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije