Mladi u RS bježe od zanata

Anja Matarugić

BANJALUKA - U Republici Srpskoj nedostaje zanatlija svih zanimanja, možemo slobodno reći da se nalazimo u krizi zanatstva, rekao je Jovan Bratić, direktor Zanatsko-preduzetničke komore RS.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Jednostavno naški

G. Bratiću, školstvo jeste problem, ali ne da bi se istaklo kao prvi problem. Plate nisu male, one su potcjenjivačke, one nam otjeraše mlade iz klupa Škola učenika u privredi... jedina struka gdje radnici sele, a proizvodi ostaju je građevinska. Koliko je plaćena? Radno odijelo je u Banja Luci predmet ismijavanja, a ne predmet poštovanja... sad je kasno. Zaključcima se ne rješava problem već se pokušaju opravdati promašaji!