Tržište

Na banjalučkoj berzi imovina Srpske u 18 preduzeća

Na banjalučkoj berzi imovina Srpske u 18 preduzeća
Foto: N.N. | Na banjalučkoj berzi od 1. oktobra imovina Srpske u 18 preduzeća

BANJALUKA – Imovina Republike Srpske u 18 preduzeća 1. oktobra biće stavljena na prodaju po principu "sve ili ništa". Paket akcija koji vlast želi da proda vrijedi 3,8 miliona maraka.

Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS i Društvo za upravlјanje investicionim fondovima (DUIF) Kristal invest organizuju zajedničku prodaju paketa akcija 18 emitenta.

Najskuplji paket akcija koji će biti ponuđen na prodaju su akcije "Veletrgovine" Gradiška, vrijednosti 943.687 KM. Pored fondova Srpske, akcije u ovom preduzeću imaju i OMIF Future fund, OMIF Maximus fund i ZMIF u preoblikovanju Zepter fond.

Srpska prodaje i akcije preduzeća "Romanijaputevi", vrijednosti 612.408 KM.

Iduće akcije po vrijednosti, a koje će biti stavljene na prodaju su one koje RS ima u preduzeću "Matex" Banjaluka, vrijednosti 580.289 KM, te u "Put GP" Istočno Sarajevo – 409.221 KM.

Srpska namjerava da se otarasi i akcija od 331.626 KM u višegradskom "Unisu USHA", kao i u Hotelu Bosna u Banjaluci, u kojem ima akcije vrijednosti 309.757 KM.

Na bubanj će i akcije vrijednosti više od 100.000 KM, a koje Srpska ima u prnjavorskom "Piku" i u preduzeću "Tehnogas – Kakmuž" Petrovo.

"Prodaja paketa akcija vršiće se u okviru redovnog berzanskog trgovanja, unošenjem grupnih naloga 'sve ili ništa', u trajanju od 1. oktobra 2018, do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 12. oktobra 2018. Godine", objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije