Tržište

Povećan broj letova između Beograda i Tivta

Povećan broj letova između Beograda i Tivta
Foto: N.N. | Povećan broj letova između Beograda i Tivta

Putnici će na raspolaganju imati gotovo 2.000 sjedišta više u avionima Airbus i "ATR" iz flote "AirSerbia", navodi se u zajedničkom saopštenju ove kompanije i Aerodroma Crne Gore.

"AirSerbia" je 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta sedmično.

"Air Serbia će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti čak 123 povratna leta", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor "AirSerbia"  Dankan Nejsmit rekao je da je ta avio-komapnija posvećena razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom.

"Tivat i Podgorica su dvije naše ubjedljivo najfrekventnije destinacije sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred su Ciriha sa 84 i Londona sa 71 povratnim letom", rekao je Nejsmit.

On je izrazio ujverenje da će pojačan intezitet letova značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presjedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija avio-kompanije AirSerbia

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić naveo je da je "Er Srbija" važan partner za crnogorsku komapniju, s obzirom da su prošle godine ka i iz Crne Gore prevezli više od 245.000 putnika.

"Ove godine rast je još veći, što nas izuzetno raduje, a posebno uvođenje linije Niš-Tivat koja je dodatno ojačala našu saradnju", rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju crnogorske privrede.

"Očekujemo da će do kraja godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je AirSerbia naveo je Orlandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije