U Crnoj Gori najjeftinija struja za industrijske potrošače

Najnižu cijenu električne energije industrijski potrošači u regionu prošle godine su plaćali u Crnoj Gori i ona je iznosila 5,36 centi po kilovatsatu.

Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

"Planule" akcije Komercijalne banke

BEOGRAD - Pojačano trgovanje zabilježeno je danas, poslije duže vremena, na tržištu akcija u Srbiji, pri čemu su strani investitori bili vrlo aktivni kako u trgovanju ...

Farmaceute boli najniža cijena usluga

TUZLA - Farmaceuti iz privatnih i javnih apoteka u Tuzlanskom kantonu i dalje traže povećanje naknade po izdatom receptu s esencijalne liste, a još im, kako poručuju ...

Rusija poziva UN da natjera SAD da ukine embargo na trgovinu Kubi

MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je danas rezoluciju kojom se UN poziva da SAD natjera da ukine dugogodišnje embargo na trgovinu Kubi.

Microsoft uveo četvorodnevnu radnu nedjelju, produktivnost skočila

Japanska divizija "Microsofta" objavila je rezultate probnog eksperimenta sa četvorodnevom radnom nedjeljom i vjerovatno nije nikakvo iznenađenje da su zaposleni bili ...

Promet na Sarajevskoj berzi 76.800 KM

SARAJEVO - Na Sarajevskoj berzi danas je ukupan promet iznosio 76.717 KM, a u 14 transakcija prometovano je 3.077 vrijednosnih papira.

BCC slavi treći rođendana uz Sašu Kovačevića i puno nagrada

Bingo City Center slavi treći rođendan od 9. do 11. novembra 2019. godine pod sloganom: BCC slavi treći, darovi sve veći!