Pad cijena u RS: Gorivo jeftinije i do 0,15 KM po litru

BANJALUKA - Zbog pada cijene sirove nafte na svjetskom tržištu i niže cijene u rafinerijama u okruženju od kojih distributeri u RS nabavljaju gorivo došlo je do pojeftinjenja ...

Usporila se invazija robota

​NJUJORK - Invazija robota malo se usporila u prošloj godini, jer su američke kompanije prvi put od 2015. zakočile tempo automatizacije pogona zbog pada proizvodnje pod ...

Firme u trci za radnicima osuđenicima

BANJALUKA - Veliko interesovanje vlada u javnim preduzećima u Srpskoj da angažuju osuđenike koji bi za njih besplatno radili, umjesto da idu u zatvor.

Nissan tuži Gona zbog 90 miliona dolara

Japanski proizvođač automobila Nissan podnio je tužbu protiv bivšeg šefa kompanije Karlosa Gona, zbog toga što je oštetio firmu za oko 90 miliona dolara.

Prekid izvoza nafte Libiju koštao više od 1,3 milijarde dolara

​TRIPOLI - Libijska državna naftna korporacija (NOC) objavila je da je obustava izvoza nafte toj zemlji, do sada, zbog zatvaranja naftnih polja i luka, uzrokovala gubitke više ...

Srpski biznismen novi vlasnik Semenarne Ljubljana

LJUBLJANA - Kompanija Agromarket srpskog biznismena Dušana Mojsilovića novi je vlasnik Semenarne Ljubljana, piše ljubljansko Delo.

Druga strana legalizacije kanabisa: Mjere štednje i otkazi

​Ulagači podržavaju smanjivanje broja radnih mjesta kod kanadskih proizvođača kanabisa, dok ova industrija ne postane profitabilna i stabilna.

Promet na Sarajevskoj berzi 99.000 KM

SARAJEVO - Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je promet od 99.331 KM, a u okviru 17 transakcija prometovan je 9.171 vrijednosni papir.