Nezavisni stav

Bogu da se molimo za vlast

Danas se navršila godina od prošlogodišnjih opštih izbora, a vlast na nivou Bosne i Hercegovine i Federacije BiH još nije formirana.

Kada će to biti, kako sada stvari stoje, ni sam Bog ne zna. Političari se svakodnevno prepucajavu i uslovljavaju u vezi s vlašću. Jedni kažu - ne može ovo bez ovoga, drugi odgovaraju - e onda ovo ne može bez ovoga. Ponašaju se kao djeca u vrtiću, svađaju se, optužuju jedni druge da su oni drugi krivi za trenutno stanje u zemlji, a velike investicije i projekti čekaju njihov dogovor. I tako ukrug i prođe godina.

I građani, bez obzira na to jesu li ili nisu glasali, čekaju politički dogovor, koji će deblokirati mnogobrojne probleme. I Evropa dogovor iščekuje kao ozebli sunce koje bi nas na kraju sve ugrijalo i pokrenulo mnoge stvari s mrtve tačke.

Dogovora zasad nema. Neki politički lideri kažu da se vode razgovori u vezi s formiranjem vlasti i da bi moglo doći do određenih pomaka. Nažalost, mnogo puta dosad su izlazili s takvim izjavama koje su se na kraju pokazale kao pucanj u prazno.

Nadu je bio ulio sporazum lidera (Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović), koji je potpisan uz blagoslov Evropske unije, ali i on je doživio krah. Jer, gle čuda, dva dana nakon što su ga potpisali krenuli su raznih napadi i kritike na njegov račun da je na kraju potpis za budućnost, nažalost, sahranjen, a da niko nije za njim ni suzu pustio.

I šta nam sada svima preostaje? Ništa nego da se molimo Bogu nam napokon stigne vlast. Samo ne znam hoće li nam uslišiti molitve. Šta vi mislite?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije