Nezavisni stav

Bolji uslovi za pacijente i doktore

Konačno je ostvaren višedecenijski san da najveća zdravstvena ustanova u RS bude smještena pod jednim krovom jer je otvoreno novoizgrađeno sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra RS u banjalučkom naselju Paprikovac.

Preseljenjem hirurških klinika i službi iz oronulih prostorija u moderan prostor pacijentima će biti olakšano liječenje, a ljekari će dobiti vjetar u leđa da oboljelima vrate jaku vjeru u ono najvrednije - zdravlje.

U novoizgrađenom sjevernom krilu biće smještene sve hirurške klinike i službe, najmodernije operacione sale i Intenzivna njega, kao i Centar urgentne medicine, Patologija i Sterilizacija.

Za ljekare koji su godinama najkomplikovanije hirurške zahvate izvodili u oronulim salama, preseljenje u nove prostorije predstavlja prekretnicu ne samo za zdravstvenu ustanovu u kojoj rade, već i za čitavo zdravstvo RS.

Osim što su zdravstvene ustanove konačno smještene pod jedan krov, gdje su stvoreni savremeni uslovi za rad, sigurno jedna od bitnijih stavki je i to da rukovodstvo ove zdravstvene ustanove ne treba da stane na tome jer svakako treba da ulaže u stručni kadar, te da nam ljekari ostaju ovdje i usavršavaju se.

Naše doktore treba slati na edukaciju u inostranstvo, te dovoditi razne eminentne stručnjake na UKC RS, a sve samo zbog jednog cilja - da se dostigne veći nivo rada, jer ako nemate kvalitetan kadar, sigurno ne možete imati vrhunsku uslugu.

Ovdje ne treba stati, nego da se konstantno radi na stvaranju boljih uslova za rad koji vraćaju dostojanstvo bijelim mantilima, a ne da nam ljekari odlaze u inostranstvo zbog boljih plata ili boljih uslova rada.

I naravno, uvijek pacijent i njegovo zdravlje moraju biti najbitniji i zaslužuju što bolje uslove za liječenje i prilagođene sobe za opravak.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije