Nezavisni stav

Hajka na Novaka

Pandemija korona virusa proteklih je mjeseci izrodila brojne heroje, hrabre žene i muškarce koji su se stoički nosili s ovom pošasti, a sada smo dobili i prvog negativca - najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Nole je tako od najvećeg sportiste planete, velikog prijatelja, humaniste, individue vrhunskih ljudskih vrlina... za manje od 24 časa postao najneodgovornija osoba na planeti i maltene isključivi krivac za sve.

Iz arhive se sada vade njegove izjave i stavovi o pandemiji i vakcinaciji, postovi supruge Jelene o uticajima 5G mreže na širenje korone, lude žurke u Beogradu, fudbalski mečevi i košarkaška druženja...

I za sve je to jedino odgovoran Đoković.

Zašto naše zapadne komšije, koje su ga juče okivale u zvijezde i gledale kao zlatnu koku nosilju, koja im pravi čuda po pitanju promocije turizma na Jadranu, nisu odmah reagovale nakon turnira u Beogradu i rekle: "Ne dolazi u obzir, nije bezbjedno"?

U nedjelju junak, a u ponedjeljak "neodgovorna budala", vjerovatno je kriv i za to što se virus korona pojavio u hrvatskom fudbalu, ali i za nova žarišta u Zagrebu i Đakovu. Da, Nole definitivno treba da odgovara što su se zarazile časne sestre iz Đakova, mada se teško sjetiti u kojem dijelu programa turnira u Zadru su one nastupile.

Nole jeste organizator serije turnira "Adria Tour" i samim tim logično da snosi dio odgovornosti za neke organizacione propuste ako ih je bilo, ali najveća odgovornost prije svega leži u svakom od nas ponaosob.

I kao što reče jedna pametna glava iz Civilne zaštite Hrvatske, nije problem turnir, već ono što se događa na marginama, a događa se svašta. Čim su popustile mjere, svi su se vratili starim navikama, a higijena, dezinfekcija i socijalna distanca su postale demode. Licemjerno je Đokovića kriviti za sve, a pritom se ne pridržavati nikakvih mjera predostrožnosti i onda se praviti blesav kada se situacija otme kontroli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije