Nezavisni stav

Izađite na izbore

U nedjelju su opšti izbori, na kojima će 7.497 kandidata pokušati da sjedne u 518 udobnih fotelja.

Kampanja koja je iza nas bila je puna obećanja, poruka raznih vrsta, svađa, prizemnih izjava... Političari su potencijalnim biračima obećali brda i doline, bolje sutra, bolji život...

Bez obzira na sve izrečeno u kampanji, građani bi u nedjelju trebalo da izađu i glasaju. Tim potezom treba da, iako je to već postala floskula i otrcana fraza, ispune svoju građansku dužnost. Roditelji treba da glasaju ne radi sebe, nego radi boljeg sutra za njihovu djecu. Mladi umjesto što mitinguju po društvenim mrežama, treba da izađu i kažu za koga žele da ih vodi kroz naredni četvorogodišnji mandat. Treba da izađu i radnici i penzioneri i nezaposleni... Ako to ne urade, nema šta da od 8. oktobra i naredne četiri godine kukaju kako nisu zadovoljni stanjem, kako se malo radi, kako idemo u rikverc dok drugi voze naprijed, kako... ma neće više biti ni bitno zašto negoduju.

Glasači moraju da znaju da je svaki glas bitan. Oni imaju moćno oružje u ruci. Olovka kojom stavljaju iks na partiju ili ime kandidata ne bira samo vlast, nego budućnost, i svoju i svog komšije i svih koji žive na ovom prostoru. I zato treba izaći na izbore.

Takođe, i partije i njihova rukovodstva imaju veliku odgovornost. Zna se da se vlast dobija i gubi na izborima. Zato moraju da dostojanstveno prihvate poraz i da pobjednicima pruže ruku i čestitaju na rezultatu. Oni koji pobijede treba da krenu u nove radne pobjede, a ko izgubi da bude kvalitetna opozicija koja će vlasti duvati u vrat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije