Nezavisni stav

Nabavka robotike veliko dostignuće

Svaki novi korak, pokret i osmijeh napravljeni pomoću Čika Gvozdena novo su zadovoljstvo na licima svih onih koji su podržali akciju "S ljubavlju hrabrim srcima".

Ovaj značajni robot, koji pomaže oporavak djece s poremećajima u kretanju, jedno je od najvećih dostignuća zdravstvenog sistema RS.

Svjedočenja roditelja da se zaslugom ove robotike i stručnog kadra ZFMR "Dr Miroslav Zotović" mališani već lakše oblače i prave bolje pokrete dokaz su da zajedno možemo postići bilo šta.

Ono što je najvažnije jeste da ovi mališani postanu što aktivniji u društvu, te da u budućnosti prave sve sigurnije korake.

Nabavka ove robotike je činjenica da je naš zdravstveni sistem u stanju da ispuni svjetske standarde u ovoj oblasti.

Od sada će i naša djeca biti u prilici da u RS dobiju zdravstvene usluge kakve se viđaju samo u nekim od najkvalitetnijih centara Evrope i svijeta.

Akcijom "S ljubavlju hrabrim srcima", u kojoj je prikupljeno preko milion i po KM, iskazana je sva moć našeg društva, koje je, iako malo, pokazalo da to nije prepreka da ostvari i neke najveće i najplemenitije ciljeve.

Osim što je nabavljena robotika, jedno od najvećih dostignuća tehnologije, posebno važna komponenta su i video-igrice koje su u sastavu samog robota, a koje mališanima daju dodatnu motivaciju da naprave što više sigurnih koraka, a sve kroz igru.

Sreća i zadovoljstvo na licima djece koja samostalno stvaraju čvrste pokrete najljepši je prizor za oči svih onih koji vjeruju u napredak i bolje sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije