Nezavisni stav

Nova godina

Stigla nam je nova 2020. godina. Na njenom početku smo svojim najbližima poželjeli puno zdravlja, sreće, ljubavi i novca. Svi su rekli da se nadaju da će biti bolja od prethodne i da napokon treba da krenemo naprijed, punom parom. Jer, kako kažu, krajnje je vrijeme za to.

Oni koji su glavni da bi se iz prve ubacilo u veću brzinu su političari. Funkcioneri na svim nivoima vlasti moraju napokon da shvate da su na tim pozicijama zahvaljujući građanima koji od njih očekuju samo da rade da nam bude bolje, da imamo veći standard, da zdravstvo bude na što većem nivou, da mladi imaju što bolje obrazovanje, da djeca ne čekaju mjesecima ili godinu dana na mjesto u vrtiću...

Sve se to može unaprijediti ako oni hoće. Ako svoje razne sujete, inate i prkose stave po strani i u fokus stave običnog čovjeka koji samo želi da u svojoj djedovini svije gnijezdo sreće, a ne da to radi tamo negdje daleko.

Političari moraju da prestanu da pričaju prazne priče i da daju razna obećanja koja se u većini slučajeva ne ostvare. Moraju da zavrnu rukave i da 100 posto prionu na posao kako bi svima nama bilo bolje. Treba da stvore ambijent da nam stižu investicije, da se otvaraju radna mjesta, da kapital ne bježi iz zemlje, već da nam dolazi sa svih meridijana. Ako oni to urade, mali čovjek će ga pratiti u stopu i na kraju ćemo svi profitirati, i mali čovjek, i političar, i država.

Zato svi zajedno moramo zapeti iz petnih žila da stvorimo bolje sutra našim pokoljenjima jer novo ljeto je nova šansa da okrenemo list.

Okrenimo ga svi zajedno da nam bude bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije