Nezavisni stav

Nova nada za Drvar

Brojne kamere, stativi, mikrofoni, užurbani koraci i atmosfera svečanosti na momenat su prekinuli sumornost rafalima obilježenih zidova i srušenih objekata, koji su nekada sa sobom rušili i snove i vjeru u bolje sutra u mjestu poznatom po jakim karakterima i rakiji od drenjaka.

Ako je nadu u budućnost Drvara vratio samo jedan dan ukrašen mladošću i tradicionalnim nošnjama, zamislite onda kakav novi život će mu udahnuti otvorena fabrika sa stotinu  radnih mjesta i banka.

Ulaganje u ovu opštinu je jedna od najboljih investicija u posljednje vrijeme jer bi vraćanje živosti u ovo mjesto s predivnom prirodom i odličnim geografskim položajem bilo od velikog značaja.

Drvar je, kao i mnoge druge opštine u BiH, zaslužio priliku za novi život, vrevu, zaposlenje i osmijeh na licima mještana.

Zašto ne bi jedna opština na svega nekoliko sati od primorja, s vrijednim i domaćinski nastrojenim ljudima zasjala novim sjajem?

Iako tek drugi put u Drvaru, već sam mogla da zamislim kako je ova opština izgledala prije nego što su objekti u njenom srcu postali ruševine i kako bi mogla da izgleda sutra, ukoliko se nastavi s ulaganjima i važnim infrastrukturnim projektima.

Pomoć Srbije ovom mjestu i značajna novčana sredstva uložena u Drvar su svakako u mještanima probudili novu nadu i dali im novi impuls za život.

Kako i sami rekoše, nadaju se povratku mladosti u ove krajeve, u kojima, kako kažu, kada im trun upadne u oko nema onog ko dobro vidi da bi ga mogao izvaditi.

Od snova da bi njihov Drvar ponovo mogao biti obasjan starim svjetlom - ne odustaju. A otvaranje fabrike i nova radna mjesta svakako su dala vjetar u leđa za bolje sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije