Nezavisni stav

Opasno ulje podmazalo brige

Sa države na prvog vlasnika, sa prvog vlasnika na drugog, pa sa drugog opet na državu i tako se loptica odgovornosti za zagađenje u krugu "Incela" u Banjaluci u nedogled prebacuje s jednog na drugog, a otrovno ulje sve više podmazuje zabrinutost građana.

Najveći ceh će na kraju, ukoliko se ispostavi da je ovo ulje zaista toliko štetno i kancerogeno, snositi građani koji su u svakodnevnom kontaktu sa štetnim materijama.

Ono što je Ahilova peta kompletnog ovog društva je, kada se desi neki nemili događaj, da niko nije odgovorno lice, a kada se prisvajaju zasluge, redovi su dugi i po nekoliko kilometara.

Da ne treba dizati tenziju, stvarati paniku i strah sasvim sam saglasna, ali, gospodo draga, samim tim što se trudite da svaki kamen zabašurite, sakrijete i zatajite, stvarate misteriju i paniku i na mjestima gdje je nema.

Nadležni, vaša netransparentnost često uzima danak u društvu i od svih mogućih situacija, pa i onih najbanalnijih, stvaraju se krizne.

Ono što je takođe krajnje bespotrebno je da se u svakoj situaciji sve institucije dignu na noge tek kada im se "zavrne ruka" i kada im se ukaže na određeni problem, a do tada se sve gura pod tepih.

Ovim putem apelujem da se ovom narodu svakodnevica dodatno ne upropaštava bespotrebnim govorancijama i pozivanjima na razne zakone čije ime ne zna ni izgovoriti i da mu se daju konkretni odgovori i rješenja za ovaj problem sa zagađenjem.

Bilo kako bilo, aferu "Ulje piralen" detaljnim ispitivanjem treba dovesti do kraja i zabrinutim građanima očistiti, ne samo disajne puteve nego i opterećene misli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije