Nezavisni stav

Osma kora hljeba

Serija u vezi s prodajom državnog kapitala u Rudniku željezne rude Ljubija traje već nekoliko godina, a kad bi mogla da se završi - znaju samo oni koji je režiraju.

Do sada je u njoj bilo svega i svačega, kao i u svakoj dobroj seriji, poput politike, svađe, razlaza, ucjena, bogatih investitora, a opet ponajviše neizvjesnosti.

Ova sapunica novi zaplet dobija najavom o otpuštanju 300 radnika "ArcelorMittala Prijedor", a zbog smanjenja obima proizvodnje.

Tako dobija jednu sasvim novu socijalnu dimenziju, koja kod svakog razumnog čovjeka izaziva pažnju i emociju.

Koliko je teško raditi u rudniku mi koji nikad nismo vidjeli ni rupu ni jamu možemo samo da zamislimo.

Kako je raditi i kako je zarađivati i jesti "hljeb sa sedam kora" uz novonastali pritisak gubitka posla nešto je sa čim se suočavaju prijedorski rudari.

Njih, nažalost, malo ko šta pita kada je budućnost rudarenja na ovim prostorima u pitanju. Ovo je za njih neka nova, osma kora koju još nisu žvakali.

Sudbina će im biti određena s vrha i veoma lako bi mogli postati kolateralna šteta loše vođenog postupka.  

Puno interesa prevladava u ovoj priči, među kojima su i oni državni, a koji se prije svega ogledaju kroz prodaju kapitala od kojeg do sada nisu imali velike koristi, za razliku od nekih drugih. Tu nema puno prostora za bilo kakve emocije.

Kraj se zasad ne nazire i stvari su poredane otprilike isto kao i na samom početku. Da li će serija ići u novu sezonu ili će ipak ove godine sve biti gotovo, ostaje da se vidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije