Nezavisni stav

Političari s "kobrom" u džepu!

Odveć je poznata činjenica da su domaći zvaničnici, silna bulumenta političara, pomoćnika i ostalih predstavnika vlasti neskriveni ljubitelji dobre jagnjetine, kojoj nikad i ni u kakvim uslovima ne mogu da odole.

Jagnjetina je postala stvar prestiža na domaćoj političkoj sceni, njome se gozbe u svim prilikama, no po pravilu od naših para.

I to je samo djelić onoga što im je država, ovakva kakva jeste, isisana i izmuzena od svih i svakoga, omogućila svojim suludim zakonima i pravilnicima.

Samo na osnovu sredstava za reprezentaciju, na svim nivoima vlasti godišnje se u BiH potroše stotine hiljada KM (možda i pokoji milion). Dakle, za potrebe čašćavanja, krkačine, kupovine sitnih poklona i svega onoga što je misaona imenica za prosječnog građanina BiH.

Priča za sebe je što smo nedavno saznali da su predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH (Marinko Čavara, Milan Dunović i Melika Mahmutbegović) prevazišli sve do sada viđene metode i sisteme besplatnog nutricionizma i uživanja na grbači poreskih obveznika. Oni su, naime, otišli korak dalje tako što su, možemo samo da pretpostavimo, u jednom trenutku sami sebi rekli: "Mi smo glavni, imamo pravo na privilegije i zašto bismo plaćali bilo šta?".

Tako su naši "(pot)predsjednici" odlučili da iz svog džepa ne plaćaju ni popijeni čaj, sok ili mineralnu vodu, jer oni to tako mogu. Pa su onda u više navrata tokom 2017. godine potpisivali i pravdali račune i od 58 ili 80 feninga kako ne bi otvarali vlastite novčanike i izlagali se trošku od pola marke, iako uživaju u plaćama od 3.500 KM i višim!

Uistinu, za ovo godina koliko se bavim ovim poslom, a bavim se i previše, sa svakakvim sam se apsurdima, čudima i budalaštinama susretao, ali ovo je jedna od najvećih, najdrastičnijih.

Srećom pa u ovoj državi većina onih sa plaćama od 400 ili 500 KM to sebi nikada ne bi dozvolila, jer drže do svog obraza i časti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije