Nezavisni stav

Ponosni na naših 19 godina

Iako su sada već davne 2001. godine, kada smo u Sarajevu prvi put na jednom mjestu okupili sve najbolje sportiste Bosne i Hercegovine, tada mnogi bili skeptični, mi danas 2019. godine ponosno kažemo da smo ispisali istoriju.

Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a izrastao je, po ocjenama kolega, sportista, trenera i publike, u najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u našoj zemlji. U skoro dvije decenije postojanja manifestacije, jedine koja ravnopravno tretira sportiste iz svih krajeva i vrednuje isključivo rezultat i uspjeh, nagradili smo preko 400 sportista, trenera i sportskih radnika, odnosno ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag, ne samo na bh. sportskoj sceni nego i svjetskoj. Iza nas je, po reakcijama javnosti, u četvrtak održana još jedan uspješno realizovan sportski spektakl. Ponosni smo na naši 19 godina tradicije i na činjenicu da naš potpis stoji ispod manifestacije koja je postala svjedok sportske istorije u BiH. Ponosni smo i što ova manifestacija ne dozvoljava da u zagrljaj zaborava ode niti jedan rezultat, sportski podvig, trener, sportista, sportski radnik.

Ponosno ističemo i imena svih dosadašnjih 19 predsjednika žirija, sportskih velikana, osvajača medalja sa najvećih međunarodnih sportskih takmičenja. Upravo su slavna imena na funkciji predsjednika bila jedan od garanata nepogrešivosti svih ovih godina u donošenju odluka, koje su, i pored činjenice da žiri broji preko 30 ljudi, uvijek bile jednoglasne.

Ponosni smo i zahvalni kolegama iz ostalih bh. medija, koji nam od prvog dana pružaju podršku u radu žirija i u promociji manifestacije. Olimpijski komitet BiH naš je ponosni partner, a značaj ovog projekta minulih godina prepoznali su i na adresama najviših državnih institucija, među kojima su svakako Predsjedništvo BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Postali smo detektor sportskog uspjeha u BiH i razlog zbog kojeg mnogi vrhunski bh. sportisti sa nestrpljenjem svake godine čekaju decembar i pomno prate izvještaje sa sjednica žirija u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

Iza nas je 19 uspješnih godina i nada da će i generacije koje dolaze sa ponosom u budućnosti pričati o nama kao začetnicima ideje kojoj je glavni cilj promocija i podrška sportu. Idemo dalje!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije