Film i serije

Do kraja godine na male ekrane stižu horori, misterije i trileri

Do kraja godine na male ekrane stižu horori, misterije i trileri
Foto: Freepik | Do kraja godine na male ekrane stužu horori, misterije i trileri

Tekuća 2022. godina na male i velike ekrane donijela je mnoštvo serija i filmova, a u drugom dijelu godine, na svjetskom nivou, očekuje se da se taj trend i nastavi.

Dakako, brojne filmske premijere već su najavljene do kraja godine, a o spisku odabranih pišu specijalizovani filmski portali, te u nastavku pročitajte jedan od najboljih izbora.

"Avatar 2"

Jedan od najiščekivanijih filmova godine je definitivno nastavak kultnog "Avatara". Priča nosi poruku toliko snažnu da je upravo u ovim vremenima kada je svijet u nekim čudnim previranjima može biti takva da nas osvijesti - da malo stanemo i razmislimo o pomalo zaboravljenim pravim vrijednostima. "Avatar 2" je ponovo  režirao Džejms Kamerun, a pred publikom će se naći 16. decembra.

"Black Panther: Wakanda forever"

Jedan od najpopularnijih "Marvelovih" filmova, nastavak "Black Panthera", svjetsku će premijeru imati 11. novembra. Nakon prvog nastavka iz 2018. godine odmah se počelo pričati o snimanju nastavka, za koji će zaslužan biti redatelj Rajan Kugler. Film će premijeru imati na platformi "Disney".

"Glass Onion: A Knives Out Mystery"

"Glass Onion: A Knives Out Mystery" je nadolazeći američki misteriozni film koji je napisao i režirao Rajan Džonson, a producirali Džonson i Ram Bergman za "T-Street Productions". U nastavku Danijel Krejg ponavlja svoju ulogu Benoa Blana, majstora detektiva koji preuzima novi slučaj. Film će premijeru imati na Toronto film festivalu u septembru, a zatim i na malim ekranima.

"Halloween Ends"

"Halloween Ends" američki je film reditelja Dejvida Gordona Grina, za koji su scenario napisali Grin, Deni Mekbrajd, Paul Brad Logan i Kris Bernijer. To je nastavak horor filma "Halloween Kills" iz 2021. godine i 13. dio franšize o Noći vještica. Premijeru će imati simbolično u oktobru, tačnije 14. dana u mjesecu.

"Prey (I) (2022)"

Priča o porijeklu Predatora u svijetu Komančo Indijanaca prije 300 godina. Naru, vješta žena ratnica, bori se kako bi zaštitila svoje pleme od jednog od prvih visokorazvijenih Predatora koji su sletjeli na Zemlju. Ovaj naučnofantastični film obožavaće ljubitelji žanra, a zvuči kao idealan prijedlog za subotnje filmsko veče. Film bi trebalo da ima svjetsku premijeru 5. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije