Film i serije

Godinu dana bez Mire Furlan

Godinu dana bez Mire Furlan
Foto: N.N. | Godinu dana bez Mire Furlan

Danas se navršilo godinu dana otkako nas je napustila diva jugoslovenske glumačke scene Mira Furlan, koja je ostvarila i zavidnu karijeru u Holivudu.

Bila je svjetionik slobodne misli, neustrašiva intelektualna gromada, koja se suprotstavljala svakoj vrsti nacionalizma, zbog čega je bila prognana iz Zagreba i iz matičnog Hrvatskog narodnog kazališta.

"Kad se danas govori o Miri Furlan, onda treba reći da je ovaj prostor bio krvnički nepravedan prema njoj. Strašno je po hrvatsku kulturu da nijedan ministar i nijedna uprava Hrvatskog narodnog kazališta se nije setila da joj se izvini za pogrom koji joj se dogodio i da je pozove nazad na scenu kojoj pripada", rekao je na vijest o odlasku Mire Furlan reditelj Rajko Grlić.

Voljena glumica preminula je u svom domu u Los Anđelesu u 66. godini od komplikacija prouzrokovanih virusom Zapadnog Nila.

Osim što je vladala svim glumačkim vještinama, imala je i poseban dar za pisanje, a uskoro će u izdanju kuće "Booka" izaći njena autobiografija "Voli me više od svega na svetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije