Film i serije

Miki Rurk u filmu pravoslavnom svecu: "Vjerujem samo u Božja čuda"

Miki Rurk u filmu pravoslavnom svecu: "Vjerujem samo u Božja čuda"
Foto: YouTube/Screenshot | Miki Rurk u filmu pravoslavnom svecu: "Vjerujem samo u Božja čuda"

Proslavljeni holivudski glumac Miki Rurk glumi u novom grčkom filmu "Božiji čovjek" redateljke Yelene Popović, koji govori o Nektariju Eginskom, poznatom i kao Nektarije Čudotvorac.

Aris Servetalis tumačiće ulogu samog Nektarija Čudotvorca, dok Rurk igra paralizovanog čovjeka kojeg je ovaj grčki svetac izliječio, što se i smatra njegovim posljednjim čudom, prenosi grčki Orthodox Times.

Kako je glumac otkrio, on je bio vjernik, ali je vjeru izgubio kada mu je brat preminuo mlad, u 20. godini. Najzaslužniji za povratak vjere u Rurkovu dušu je sveštenik po imenu Piter, koga je glumac poznavao čak 23 godine.

"On je premunio prošle godine. Razgovarali smo o Bogu i zagrobnom životu. Čuda se ne dešavaju često, mada ljudi vjeruju u njih. U jednom posebno teškom trenutku, otac Piter mi je rekao: 'Bog čuje da ga zoveš, ali neće podići slušalicu onda kada ti to hoćeš'", ispričao je Rurk.

Što se Nektarija Eginskog, "protagoniste" filma tiče, na holivudsku zvijezdu je priča o njegovom životu ostavila veoma jak utisak.

"Bio sam veoma dirnut njegovom smirenom prirodom i duhovnošću, kada sam čitao o njegovom životu. U životu sam osjetio i mala i velika čuda. Ne vjerujem u sreću, novac i mir. Vjerujem samo u Božja čuda, ali i u to da svako od nas mora donijeti odluke o svom životu", rekao je Rurk.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije