Film i serije

Održana dodjela nagrada "Emmy": Trijumf "Krune" i "Teda Lasa"

Održana dodjela nagrada "Emmy": Trijumf  "Krune" i "Teda Lasa"
Foto: N.N. | Održana dodjela nagrada "Emmy": Trijumf "Krune" i "Ted Lasa"

Dodjela nagrada "Emmy", održana u nedjelju u Los Anđelesu, u prisustvu većine nominovanih, potvrdila je najuspješnije serijske hitove o kojima javnost priča cijele godine, a holivudski crveni tepih je nakon dugo vremena u potpunosti vratio svoj sjaj.

Veče u znaku televizije i najpopularnijih zvijezda potvrdila je najzanimljivije naslove i glumačke izvedbe koje su "Netflix", "Apple TV+", "Disney", HBO i druge platforme donijele tokom godine.

"Netflixova" drama o kraljevskoj porodici "Kruna" i TV komedija "Apple TV+" pod nazivom "Ted Laso" glavni su pobjednici dodjele nagrada "Emmy" za 2021. godinu. "Kruna" je dobila nagrade za najbolju dramsku seriju, što je ujedno i prva nagrada za "Netflix" u ovom obliku, kao i četiri u glumačkim kategorijama za Džilijan Anderson, Oliviju Kolman, Džoša O'Konora i Tobijasa Menziza. Andersonova je dobila nagradu za ulogu nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer, Menziz za vojvodu od Edinburga, a O'Konor za portret princa Čarlsa. "Kruna" je na kraju ukupno dobila 11 "Emmy" nagrada, koliko i "Damin gambit", odmah zatim tu se našla "Subotom uveče uživo" s osam, "Ted Laso" i "Mandolorijan" su osvojili sedam nagrada, "RuPaul's Drag Race" pet, a "Mare Of Easttown" četiri.

"Kakav divan završetak najneobičnijeg putovanja s ovom ljupkom porodicom. Uživala sam u svakoj sekundi i jedva čekam da vidim šta će se sljedeće dogoditi", rekla je Olivija Kolman tokom dodjele.

Još jedna "Netflixova" serija, "Damin gambit", trijumfovala je u kategoriji za najbolju dramsku mini-seriju.

"Netflix" je osvojio ukupno 44 nagrade ove godine, čime je zvanično potukao konkurenciju, a najbliži njima bio je HBO, koji je osvojio 19 nagrada. Ovo je prvi put da je "Netflix" osvojio više "Emmy" nagrada nego HBO. "Disney+" je završio sa 14 nagrada, dok je "Apple TV+" osvojio ukupno njih 10.

Kejt Vinslet i Juan Mekgregor dobili su glumačke nagrade za uloge u mini-serijama "Mare of Easttown" i "Halston". U kriminalističkoj seriji HBO, Vinsletova igra policijsku detektivku koja istražuje ubistvo mlade djevojke u radničkoj zajednici u Pensilvaniji. Njene kolege iz serije Ajvan Piters i Džulijan Nikolson osvojili su nagrade u kategoriji za sporedne uloge u mini-serijama. Džejson Sudejkis proglašen je najboljim glumcem u komediji "Ted Laso", dok su njegove britanske kolege Hana Vadingem i Bret Goldstajn nagrađeni za najbolje sporedne uloge.

"Ova serija je o porodici, o mentorima i nastavnicima, o saigračima. Ne bih bio ovdje da nisam imao sve to u svom životu", rekao je nagrađeni glumac Sudejkis.

Džin Smart proglašena je za najbolju glavnu glumicu u komediji "Hacks". Britanska glumica Ema Korin, koja je igrala princezu Dajanu, bila je jedina zvijezda ekipe serije "Kruna" koja se kući vratila praznih ruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije