Film i serije

Sindikat radnika Holivuda - bio je jedan pravi metak, oglasio se i Boldvin

Sindikat radnika Holivuda - bio je jedan pravi metak, oglasio se i Boldvin
Foto: Tanjug/AP | Sindikat radnika Holivuda - bio je jedan pravi metak, oglasio se i Boldvin

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena filmska snimateljka i ranjen režiser na setu novog filma Aleka Boldvina imao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda u dopisu svojim članovima, a prenosi Rojters.

"Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak, koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu", navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika (IATSE), što su prenijeli "Varajeti" i "Indivajer".

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rust" uzdrmala je medije širom svijeta, američki glumac Alek Boldvin slučajno je upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Joela Souza.

Reditelj se oporavlja, ali nažalost Halina je preminula zbog prostrelne rane.

Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Twitteru.

"Nema riječi koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se divimo. U potpunosti sarađujem s policijom na istrazi kako bi otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam s njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voleli Halinu", napisao je Alek Boldvin.

Prema pisanju "Deadline", glumac nije imao ideju nakon pucnja da je povredio bilo koga na setu. Kada mu je dat pištolj, pitao je: "Za sve ove godine nikad mi nisu dali vruć pištolj".

Šerifova kancelarija je saopštila da nije podignuta optužnica i da istražuju pucnjavu i ispituje svjedoke.

Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Prema navodima vlasti, Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Kristus St. Vinsent, gdje je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

Halina Hačins umrla je od prostrelne rane, a imala je 42 godine.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije