Književnost

Pjesnikinja Milica Bakrač dobitnik nagrade "Blagodarje"

Pjesnikinja Milica Bakrač dobitnik nagrade "Blagodarje"
Foto: Arhiva | Pjesnikinja Milica Bakrač dobitnik nagrade "Blagodarje"

Pjesnikinja Milica Bakrač dobitnik je nagrade "Blagodarje" - priznanja za pomoć i trajni doprinos ugledu i razvoju Udruženja književnika Srbije, koja će joj biti uručena 24. januara na Svetosavskoj akademiji ovog udruženja.

Udruženje književnika Srbije tradicionalno o Savindanu organizuje Svetosavsku akademiju, odnosno književno-muzičko veče u čast Svetog Save, a ove godine će učestvovati ugledni pisci, dramski i muzički umjetnici.

Nakon svečanosti biće uručena "Blagodarja" institucijama, organizacijama i ličnostima koji su doprinijele uspješnom radu Udruženja književnika Srbije između dva Savindana.

"Blagodarje" će biti uručeno Milici Bakrač, čiji stihovi odavno plijene pažnju ljubitelja pisane riječi i visoko su vrednovani od najeminentnijih književnih kritičara na srpskom govornom području, navedeno je u pismu Udruženja književnika upućenom Bakračevoj.

Milica Bakrač, koja je dobitnica Povelje Svetog Save, radi kao urednik časopisa za književnost i kulturu Udruženja književnika Crne Gore "Stvaranje".

Član je Udruženja književnika Crne Gore i Književne zajednice "Mirko Banjević".

Svetosavska akademija Udruženja književnika Srbije počeće u 11.00 časova u svečanoj sali ovog druženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije