Vlahović: Poezija mora da se vrati čoveku

Milan Rakulj

"Pesnička republika" je nezavisna od svih država, vlada, i niko nema pravo da je ukine jer je ona ideja koja hiljadama godina živi u pesničkim delima i hiljadama godina će živeti, a mi je danas samo objavljujemo svetu i simbolično je formalizujemo. Ovako glasi osmi član Ustava "Pesničke republike", manifestacije koju je prije nekoliko dana u Novom Miloševu (opština Novi Bečej, Srednjobanatski okrug, Srbija), osnovao Radovan Vlahović, književnik, izdavač, te direktor Banatskog kulturnog centra (BKC), prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji.

Vrati na vijest

Komentari 0

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".