Knjiga priča glumca Toma Henksa uskoro u Srbiji

BEOGRAD - Ime Toma Henksa znaju svi ljubitelji "sedme umjetnosti", jer ga smatraju za jednog od majstora glume naših dana, a sada je pokazao da je neočekivcano dobar pisaca.

Kolja Mićević: Dante je po mnogo čemu ratni izvještač

BANJALUKA - Kolja Mićević, književnik i prevodilac svjetskog glasa te počasni građanin grada Banjaluka, kojem je ove sedmice uručen "Ključ grada", u četvrtak uveče u ...

Prva Twitter knjiga u svijetu objavljena u Srbiji

BEOGRAD - Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" objavila je prvu Twitter knjigu u svijetu.

Na današnji dan rođen pisac Mehmed Meša Selimović

Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih književnika ...

Promovisan roman "Solunska 28" Neleta Karajlića

KOTOR VAROŠ - Pisac i muzičar Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, promovisao je večeras u Kotor Varošu svoj roman "Solunska 28".

Pronađena knjiga stara 400 godina ukradena iz SAD

PITSBURG - Ženevska Biblija, jedna od nekoliko stotina rijetkih knjiga ukradenih iz biblioteke u Pitsburgu pronađena je u Holandiji.

Promocija nove knjige Neleta Karajlića u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Promocija nove knjige “Solunska 28”, Nenada Jankovića poznatijeg kao dr Nele Karajlić biće održana večeras u Kotorvaroškoj kino sali u 19 časova.

Druženje povodom Svjetskog dana knjige: Živanović diskutovao sa ...

BANJALUKA - Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja "Sofia" organizovalo je u utorak u Jevrejskom kulturnom centru razgovor s profesorom filozofije Miodragom Živanovićem.