Muzika

Aca Lukas održao koncert u Banjaluci: Bilo srče do koljena

Aca Lukas održao koncert u Banjaluci: Bilo srče do koljena
Aca Lukas održao koncert u Banjaluci: Bilo srče do koljena

Stihovima pjesme "Gotovo" srbijanski pjevač Aleksandar Vuksanović alias Aca Lukas, uz pratnju "Folk House Banda", otvorio je spektakularni koncert u nedjelju uveče u banjalučkom vodenom parku "Akvana".

Nekoliko hiljada obožavalaca, pretežno mlađe generacije, Lukas je pozdravio sa: "Dobro veče, Banjaluko, jesmo spremni", nakon čega je počela očekivana žurka.

"Lična karta", "Ako su tvoja usta otrov sipala", "Ne rađaj grešnike", "Kuda idu ljudi kao ja", "Bele ruže" samo su neki od hitova koje je publika otpjevala uglas sa Lukasom.

Nakon pjesama koje su atmosferu dovele do usijanja, popularni pjevač najavio je pjesmu "Ne slušaj, majko" i mnogobrojnoj publici objasnio kako su stihovi ove pjesme posvećeni njegovoj majci.

Nakon toga je zamolio da se ugase svjetla na bini i pozvao publiku da upali mobilene telefone jer je, kako je naveo, bilo vrijeme za tužne pjesme.

Na prve taktove pjesme "Lešće" Lukas i njegov bend dobili su gromoglasan aplauz, a "Kafana na Balkanu" bila je ponovni uvod u "življe" taktove.

Na reprtoaru su bile i pjesme drugih izvođača i, kako je Lukas objasnio, "to su pjesme koje mi volimo i sviramo ih za svoju dušu".

Numere "Bijelog dugmeta", grupe "Galija" te "Riblje čorbe" bile su samo uvod u ono što je publiku očekivalo do kraja koncerta - veliku žurku u narodnjačkom ritmu.

Lukasov hit "Šta učini, crni gavrane" i stihovi "Hej, biće srče do kolena" donijeli su dašak kafanske zabave među publiku, koja je kroz šalu komentarisala: "Šteta što se pivo večaras toči u čaše od plastike, zaista bi bilo srče do koljena."

Uslijedili su hitovi "Koma", "Zapišite mi broj", "Rođendan", "Pesma od bola", "Reci", a koncert je završen duetskom pjesmom "Daleko si", koju je sa zvijezdom večeri izvela gošća Ivana Selakov, nakon čega je Lukas zahvalio Banjalučanima na odličnoj zabavi.

Organizator koncerta bila je agencija "Queen estrada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije