Muzika

Beogradska filharmonija svira djela Goreckog i Šopena na sceni Kolarca

Beogradska filharmonija svira djela Goreckog i Šopena na sceni Kolarca
Foto: Ilustracija/Arhiva | Beogradska filharmonija svira djela Goreckog i Šopena

BEOGRAD - Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija izvode program u znaku Varšave, u petak 27. januara i pripremaju specijalnu atmosferu na sceni Kolarca, najavili su iz filharmonije.

Sa filharmonijskim orkestrom prvi put nastupaju pijanistkinja Kler Huangči i sopran Marija Jelić, a na programu su djela Šopena i nesvakidašnja simfonija Goreckog čije će izvođenje započeti iz potpunog mraka, prenosi Tanjug.

Prva muzička asocijacija na Poljsku i Varšavu svakako je Frederik Šopen, koji je ujedno i najveći heroj ljubitelja pijanizma.

Njegov drugi klavirski koncert izvodi mlada američka pijanistkinja, fantastična Kler Huangči, koja ne prestaje da osvaja publiku širom svijeta i to u dvoranama kao što su Karnegi Hol, tokijski Santori Hol, Pariska filharmonija ili ciriški Tonhale.

Filharmonija će prirediti poseban ugođaj u drugom dijelu koncerta izvođenjem neobične Simfonije broj 3, Goreckog  uz posebnu svjetlosnu atmosferu na Kolarcu. 

Ovo opsežno djelo, Gabrijel Felc poslije dvadeset godina ponovo predstavlja beogradskoj publici, a kao solistkinja debituje mlada operska zvijezda, sopran Marija Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije