Muzika

Cvijanović: "Banjalučanke" da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva

Cvijanović: "Banjalučanke" da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva
Foto: Srna | Cvijanović: "Banjalučanke" da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje zlatne medalje na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici, te poželjela da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva i šire sliku o Srpskoj na najljepši mogući način.

Cvijanovićeva je uputila čestitiku u svoje ime i u ime Vlade Republike Srpske, poručivši da su članice ovog hora svojim izuzetnim rezultatima na još jednom svjetskom takmičenju ponovo pokazale neosporan kvalitet i potvrdile da su "Banjalučanke" bez premca.

"Želim vam još mnogo uspješnih godina tokom kojih ćete nizati značajna priznanja, čuvati bogatu riznicu našeg stvaralaštva i širiti sliku o Republici Srpskoj na najljepši mogući način", navela je Cvijanovićeva u čestitki.  

Malešević čestitao uspjeh “Banjalučankama”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje zlatne medalje na Svjetskoj olimpijadi horova u Južnoafričkoj Republici, ističući da je to istovremeno uspjeh kulture Republike Srpske.

"Zlatna medalja osvojena u kategoriji tradicionalne a kapela muzike u najvišem rangu takmičenja je još jedna potvrda da `Banjalučankama` pripada počasno mjesto među kamernim horovima iz cijelog svijeta", naveo je Malešević u čestitki.

On je poručio da uspjesi koje "Banjalučanke" postižu na horskim takmičenjima širom svijeta čine sve u Srpskoj ponosnim, jer u svjetskim okvirima na najljepši način pronose glas o ovdašnjoj tradiciji i kulturnom nasljeđu.

Malešević je čestitke uputio i Mješovitom horu Univerziteta u Banjaluci, čiji su članovi ostvarili uspjeh na Međunarodnom takmičenju mladih u Bratislavi.

"Dva zlatna priznanja u kategorijama duhovne i folklorne muzike, te srebrna diploma u kategoriji pravoslavne duhovne muzike znače izuzetno veliku privilegiju i uspjeh kojima ste potvrdili svoje mjesto na međunarodnoj horskoj sceni", istakao je Malešević.

On je ocijenio ovaj uspjeh važnim pokazateljem istinske posvećnosti i profesionalnosti, kao i ljubavi utkane u horsko pjevanje.

Malešević je naveo da veliki potencijal ovaj hor svrstava u red važnih ambasadora kulture i umjetnosti Republike Srpske i van njenih granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije