Muzika

Damir Urban iz autobusa pjevao publici na balkonima

Damir Urban iz autobusa pjevao publici na balkonima
Foto: Facebook/Damir Urban | Damir Urban iz autobusa pjevao publici na balkonima

Muzičar Damir Urban, uz pratnju Luke Tomana i Sandija Bratonje odlučio je da obraduje svoju publiku u Rijeci koja je u svojim domovima zbog pandemije virusa korona, te je iznajmio šareni turistički autobus i iz njega pjevao na razglas.

“Rijeko, prozore širom otvori, i na njih jastuke stavi, pleme se smije i pjeva..", poručio je Urban iz autobusa.

"U sastavu smo Urban&2, jer drugačije ne bismo mogli da ispoštujemo upute nadležnih o držanju fizičke distance, odnosno bez Marka i Saše, ali potpomognuti Goranom - za volanom autobusa i Igorom - tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo krećemo, turističkim busom, na mini turneju Rijekom", napisao je muzičar na Facebook stranici.

Tokom cijelog dana sviraju na desetak mjesta, na raznim lokacijama u gradu (da bi izbjegli moguća okupljanja trasa i lokacije su ostale tajne), da na ovaj način, kako kaže, barem malo, pokušaju da uljepšaju "ova čudna vremena".

"Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodati, zahvaljući vama smo mi sretni i ostvareni kao muzičari. A, danas - ostanite doma i načuljite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga", poručio je Urban i dodao: "Danas mi, na ulicama našeg grada, pod vašim prozorima, pod vasim balkonima, sviramo za vas."

On se na kraju zahvalio ljudima iz Rijeke koji su oberučke prihvatili njihov prijedlog i pomogli im, sa prevoznikom Autotrolejem, realizovati ovu, kako kaže - (su)ludu ideju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije