Muzika

Deni Klejn zaljubljena u Sarajevo

Deni Klejn zaljubljena u Sarajevo
Deni Klejn zaljubljena u Sarajevo

Čuvena belgijska grupa "Vaya Con Dios" oduševila je oko 4.000 posjetilaca, koji su u petak prisustvovali njihovom koncertu održanom u dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturno-sportskom centru "Skenderija" u Sarajevu.

Koncert je održan u povodu 690 godina uspješnog poslovanja Fabrike duhana Sarajevo, koja je posjetiocima poklonila pola cijene ulaznice.

"Vaya Con Dios" u Sarajevu je nastupila u sklopu promotivne turneje ovog benda povodom izlaska njihovog novog albuma.

Spektakularni koncert u Sarajevu Deni Klejn, frontmen ovog benda, započela je u laganom ritmu, pjesmama s njihovog novog albuma "Comme on est venu...".

Dobrodošlicu na koncert Deni Klejn posjetiocima je zaželjela na engleskom jeziku, uz izvinjenje što ne govori ovdašnji jezik.

"U Sarajevu sam bila prije nekoliko godina i zaljubila sam se u ovaj grad. Čula sam da ste veseli ljudi, volite plesati, pjevati i zabavljati se. Govorim engleski, francuski, flamanski i pomalo španjolski. Nažalost, ne govorim vaš jezik. Ako želite pjevajte sa mnom", poručila je Deni Klejn Sarajlijama, te koncert nastavila pjesmom "Puerto Rico".

Uz maestralne zvuke kontrabasa, violine, trube, bubnjeva i klavijature, bend "Vaya Con Dios" tokom jednoiposatnog koncerta nizao je svoje hitove "Don't cry for Louie", "Johny", "What's a woman".

Svoju ljubav i prijateljski odnos prema Romima Deni Klejn nije krila ni na sarajevskom koncertu. Uz veliku podršku publike na francuskom i romskom jeziku otpjevala je pjesmu "Đelem, đelem".

Po završetku koncerta Deni Klejn nije mogla sakriti emocije i sarajevski koncert ocijenila je najboljim u svojoj dosadašnjoj karijeri. Publika, oduševljena koncertom ove grupe, dva puta ju je vraćala na bis. Spektakularni koncert grupe "Vaya Con Dios" završen je hitom "Nah neh nah", kojeg su zajedno s pjevačicom otpjevali i posjetioci koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije