Iskrena i obostrana emocija Banjaluke i "Yu grupe"

Milan Rakulj

Ili živiš rokenrol ili ne znaš šta je to, stihovi su "Yu grupe" sa kultnog albuma "Rim" iz 1994. godine, koji je dobio naziv po mjestu snimanja. Ti stihovi su svoje mjesto i najčvršće utočište, međutim, pronašli u Banjaluci i okolnim gradovima, gdje uvijek na gostovanju popularnih rokera bivaju istaknuti na transparentima vjernih obožavalaca. Tako je bilo i u subotu uveče na otvaranju "Banjalučkih dana muzike", koje je obilježila upravo "Yu grupa". "Nona", "Dunavom šibaju vetrovi", "Gledaj samo pravo", "Bože, spasi me", samo su neke od pjesama koje su podsjetile na 48 godina dugu karijeru, a omaž ovom broju dat je nekoliko časova prije samog koncerta otvaranjem izložbe crteža Marije Đurić "Četrdeset osmi krug rock'n'rolla" u "The Master Craft Brewery" pabu.

Vrati na vijest

Komentari 0

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".