Muzika

Mirijam Feran na "Exitu" 13. jula

Mirijam Feran na "Exitu" 13. jula
Foto: N.N. | Mirijam Feran na "Exzitu" 13. jula

NOVI SAD - Predstavnik Generalnog direktorata za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Mirijam Feran boraviće u petak, 13. jula, na "Exit" festivalu.

Feranova će tom prilikom posjetiti "Opens stejt ov egzit" zonu, mjesto gdje se mladi iz cijelog svijeta upoznaju i razmjenjuju ideje o regionalnoj podršci i saradnji.

Kako je saopšteno iz organizacije "Exita", ideje o regionalnoj podršci i saradnji su jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad imenovan za Omladinsku prijestonicu Evrope 2019. godine.

Predviđeno je da Feranova tokom posjete učestvuje i na panel-diskusiji posvećenoj zapošljavanju mladih ljudi na zapadnom Balkanu i pridruživanju Srbije EU.

Ona će u subotu, 14. jula, trećeg dana festivala, pažnju posvetiti budućoj kreativnoj četvrti "Jut kreativ polis", takozvanoj Kineskoj četvrti, centru Novog Sada kao Evropske prijestonice kulture 2021. godine.

U saopštenju "Exita" podsjećaju, da je 2006. godine tadašnji evropski komesar za proširenje EU Oli Ren posjetio ovaj festival i zabavljao se s mladima igrajući fudbal na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kao što je poznato, "Exit" će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi, od četvrtka do nedjelje, od 12. do 15. jula, a na brojnim festivalskim binama nastupiće najveća svjetska imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije