Muzika

Objavljen novi album "FM Jam" rep trojca

Objavljen novi album "FM Jam" rep trojca
Foto: N.N. | Objavljen novi album "FB Jam" rep trojca

Reperi Frenkie, Kontra i Indigo objavili su novi studijski album "Egzil", koji je od petka u prodaji, a zahvaljujući najavnim singlovima i video-spotovima fanovi su već odavno s nestrpljenjem iščekivali njegov izlazak.

Najavljen singlom i video-spotom "Đe Će Ko" te pjesmama "Teorija zavjese" ft. Zijah Sokolović, "Baš svi" ft. Ćelo & Abdi i "Sad bi htjela", novo izdanje donosi ukupno 13 pjesama za čiji je mix zaslužan Riju Kavašima iz Tokija, dok master potpisuje Mischa Janisch (Sunshine Mastering, Beč).

Novi album ispunjen je inovativnom produkcijom koju potpisuje Indigo, te samouvjerenošću i agresivnošću Frenkiea i Kontre i pomjera granice balkanskog hip-hopa, ali i šire.

Frenkie objašnjava da je proces stvaranja albuma trajao godinu dana, a da su ga uspjeli snimiti za samo pet.

"Baš kao i prethodno izdanje 'Putanja', i 'Egzil' je sniman u 'Red Bull' studiju, no ovog puta u Japanu, gdje smo za čitav materijal pronašli dodatnu inspiraciju. Sve pjesme snimljene su u Tokiju, gdje je nastala i naslovnica albuma, iza koje stoje fotograf Mario Ilić te Miran Lazić, koji je odgovoran za dizajn", naveo je on.

"FM Jam" trojac je prije objave albuma slušaocima predstavio "Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)", video-najavu albuma, u kojoj je dugogodišnji član "FM Jam" ekipe - DJ Soul u 10 minuta izmiksao sve pjesme s izdanja.

Pojašnjavajući naziv albuma, Frenkie je istakao da mu je estetika riječi "Egzil" privlačna jer sama u sebi nosi određenu težinu i poruku, a pritom nije toliko izlizana u javnom prostoru.

"Osim toga, već smo planirali da ponovo snimamo u inostranstvu, pa se i po tome fino uklapalo, jer se album fakat i snimao u egzilu. I na kraju, naslovna pjesma koju smo Kontra i ja napisali je tome svemu dala završni pečat. I ja i Kontra imamo braću koja žive vani, i htjeli smo da ta pjesma bude svojevrsno pismo braći, pozdrav njima u egzilu. E, pošto je ime za album smišljeno u ranoj fazu rada na albumu, sama riječ egzil se počela pojavljivati i u drugim pjesmama, dajući svemu neki širi smisao", dodao je on.

Album "Egzil" od petka je dostupan u digitalnom obliku, putem "Deezera" i "Google Playa", te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije